Onze eerste wintersport vakantie met hond | Rinnen-Berwang, Oostenrijk

Voor het eerst op wintersport vakantie met hond? Lees hier onze ervaringen en tips

Wij, als echte wintersportliefhebbers met jarenlange ervaring, besloten om dit jaar onze eerste wintersport vakantie met onze hond naar Rinnen te plannen, een pittoresk dorpje in de plaats Berwang in Oostenrijk. Gelegen op slechts 685 kilometer rijden vanuit Maastricht, was het een korte en gemakkelijke reis voor ons.

Een van de voordelen van onze route was dat we bij Füssen, Duitsland de grens overstaken en via een provinciale weg verder reden richting Oostenrijk. Dit betekende dat we geen tol of vignet nodig hadden, wat ons een zorgeloze en budgetvriendelijke reis opleverde.

hond auto deken
oostenrijk

Een typische dagindeling tijdens onze wintersportvakantie zag er als volgt uit: ’s ochtends, na een stevig ontbijt, namen we onze hond mee voor een sneeuw wandeling in de prachtige omgeving van Rinnen. Het was heerlijk om samen met onze hond te genieten van de frisse berglucht en de adembenemende natuur.

Na het uitlaten was het tijd voor ons om de pistes op te gaan. We beleefden urenlang skiplezier in de nabijgelegen skigebieden, waarbij we onze hond in goede handen achterlieten in de hond vriendelijke accommodatie.

Na een ochtend vol avontuur en plezier keerden we terug naar onze accommodatie voor de lunch, waar we samen met onze hond van een welverdiende rust genoten. Na de lunch was het tijd om opnieuw de buitenlucht op te zoeken en samen met onze hond te gaan wandelen. We verkenden de charmante straten van Rinnen en ontdekten schilderachtige paden die ons naar adembenemende uitzichtpunten leidden.

’s Avonds was het moment waar we allemaal naar uitkeken: uiteten met onze hond. Gelukkig waren er diverse hond vriendelijke restaurants in de omgeving waar we terecht konden. We genoten van heerlijke maaltijden, terwijl onze hond naast ons ontspannen lag

Rinnen, Berwang Oostenrijk

Berwang, gelegen in de prachtige regio Tirol in Oostenrijk, is een charmant dorp dat een perfecte uitvalsbasis vormt voor wintersportliefhebbers. Omringd door adembenemende berglandschappen, biedt Berwang directe toegang tot verschillende skigebieden en andere outdoor activiteiten.

Het dorp zelf heeft een gezellige en authentieke sfeer, met traditionele houten huizen en gastvrije lokale bevolking. Het is de ideale bestemming voor gezinnen en beginners, met brede, goed onderhouden pistes die geschikt zijn voor alle niveaus.

Naast het skigebied van Berwang biedt de regio verschillende andere nabijgelegen skigebieden, waaronder Bichlbach, Ehrwald, Lermoos en Zugspitz Arena. Deze gebieden zijn gemakkelijk te bereiken en bieden een gevarieerd aanbod aan pistes en voorzieningen, waardoor het geschikt is voor elk niveau.

Voor degenen die niet alleen willen skiën of snowboarden, is Berwang ook een ideale plek voor winterwandelingen, sneeuwschoenwandelingen en langlaufen. Er zijn prachtige paden en routes die je meenemen door betoverende bossen en besneeuwde valleien, waardoor je kunt genieten van de rust en sereniteit van de natuur.

Rinnen, Oostenrijk
Rinnen, Oostenrijk

De skigebieden in de Tiroler Zugspitz Arena

  • Berwang/Bichelbach is een skigebied met meer blauwe pistes waardoor het skigebied ideaal is voor beginners en voor gezinnen.
  • Lermoos is een skigebied met meer rode pistes waardoor het skigebied uitdagender is voor meer ervaren wintersporters. Lermoos is met zijn hoogste punt van 2.100 meter een sneeuwzeker skigebied.
  • Ehrwald is een skigebied met veel blauwe pistes waardoor het skigebied ideaal is voor beginners en voor gezinnen. Het skigebied heeft het voordeel dat het bestaat uit twee directe gebieden van 22km en 27km pistes.
  • Tiroler Zugspitsbahn is een skigebied boven op de Zugspitze op een hoogte van 2.962 meter en heeft 17km aan rode pistes.
Lermoos, Oostenrijk
Lermoos, Oostenrijk

Als gast in de accommodatie van Berwang ontvang je waardevolle korting vouchers, waaronder een 10% korting op de veelzijdige ‘Top Snow Card’ skipas, waarmee we toegang kregen tot alle skigebieden, inclusief de adembenemende Zugspitze. Daarnaast konden we ook genieten van 10% korting op de ski verhuur bij Sport Klotz, waardoor we ons wintersportavontuur met plezier en betaalbaarheid konden beleven.

Ons verblijf bij Mountainlodge Tirol

Ons verblijf bij Mountainlodge Tirol was een fantastische ervaring. Sinds 1 september 2022 heeft de lodge een nieuwe eigenaar, Leon, Claar, Anne, Elle en hun huishond Saar. Mountainlodge Tirol bestaat uit 4 moderne lodges gelegen op de eerste en tweede verdieping. Elke lodge is vernoemd naar een bergtop en heeft een unieke indeling en moderne twist.

mountainlodge tirol 3
mountainlodge tirol 4

Wij verbleven in de Lodge Schlierewand, geschikt voor 2 tot 6 personen, gelegen op de eerste verdieping. De lodge was ruim en comfortabel, met een grote woon-/eetkamer met bedbank, een luxe badkamer en een ruime slaapkamer met een groot tweepersoonsbed en een stapelbed.

Bij aankomst werden we aangenaam verrast door de attentie voor onze hond. In elke lodge was er een groot kussen en een water- en voerbak gevuld met iets lekkers We raden deze accommodatie ten zeerste aan voor een comfortabel en gastvrij verblijf in Tirol.klaargezet. De kosten voor het meenemen van een hond waren €10,- per dag.

Een hoogtepunt van ons verblijf was de wekelijkse pizza-avond in de tuin van Mountainlodge Tirol. Afhankelijk van het weer, zowel in de winter als in de zomer, konden we onze eigen verse pizza’s maken in de pizza-oven. Onder het genot van een drankje, gezellige muziek en vuurkorven was het een heerlijke en sfeervolle avond. We raden deze accommodatie ten zeerste aan voor een comfortabel en gastvrij verblijf in Tirol.

mountainlodge tirol 2

Elke woensdag avond is er afhankelijk van het weer zowel in de winters als in de zomers een pizza avond in de tuin van de Mountainlodge. Je maakt dan je eigen verse pizza in de pizza-oven onder het genot van een drankje, gezellige muziek en vuurkorven.

mountainlodge pizza avond 1
mountainlodge pizza avond 2
mountainlodge pizza avond 3
mountainlodge pizza avond 4
Saartje, Henry, Saar en Mika

Een winter fotoshoot met hond? Lees hier onze tip!

Onze winter fotoshoot was een bijzondere ervaring, dankzij Anne de Grund, de oudste dochter van onze familie, die op slechts 19-jarige leeftijd al een echt ondernemershart heeft. Op haar veertiende verjaardag kreeg ze haar eerste camera van haar ouders, en sindsdien is haar passie voor fotografie alleen maar gegroeid. Met haar liefde voor honden en paarden startte ze haar eigen bedrijf, By Anne de Grund Fotografie, waar ze gespecialiseerd is in het fotograferen van deze prachtige dieren en ook bedrijfsfotografie verzorgt.

Tijdens onze vakantie hadden we het voorrecht om een fotoshoot te doen met Anne, samen met onze hond, op een adembenemende locatie: de Heiterwanger See. Anne weet als geen ander hoe ze de schoonheid en de band tussen mens en dier kan vastleggen. Haar professionele aanpak en oog voor detail zorgden voor prachtige en onvergetelijke foto’s.

Het mooie is dat Anne niet alleen fotoshoots in Oostenrijk doet, maar ook in Nederland. Of het nu in de schilderachtige landschappen van de Alpen is of in de vertrouwde omgeving van ons eigen land, Anne weet altijd de juiste sfeer en emotie in haar foto’s te vangen.

Met haar jonge leeftijd en ongekende talent belooft Anne de Grund een veelbelovende carrière als fotografe tegemoet te gaan. We zijn vereerd dat we deel hebben mogen uitmaken van haar portfolio en raden iedereen aan om haar diensten te ervaren, of het nu gaat om het vastleggen van de unieke band met je huisdier of het creëren van professionele bedrijfsfoto’s.

photoshoot hond heiterwanger see 2
By Anne de Grund Fotografie
photoshoot hond heiterwanger see 1
By Anne de Grund Fotografie

Uiteten samen met hond? Zie hieronder een aantal restaurant tips waar honden welkom zijn

In Berwang kun je zorgeloos genieten van een heerlijke maaltijd samen met je trouwe viervoeter, want het dorp staat bekend om zijn hondvriendelijke eetgelegenheden. Breng een bezoek aan Restaurant Sonnalpin en Cafe-Restaurant Sportstüberl in Berwang, waar je kunt genieten van smaakvolle gerechten en een gastvrije sfeer. Voor een unieke ervaring kun je een hike maken naar de Kögele Hütte en Restaurant Rimmlstube in Rinnen ontdekken, waar je lokale lekkernijen kunt proeven. Daarnaast is Cafe Sprenger ook een aanrader om te ontspannen met je hond. Met verschillende opties om uit te kiezen, is uiteten gaan met je hond in Berwang een waar genot.

Een aantal activiteiten tips tijdens de wintersport vakantie

Tijdens de wintersport bieden wandelroutes een prachtige manier om te genieten van de adembenemende natuur en de rustige omgeving. Verken de betoverende paden rondom Berwang, waar je kunt genieten van winterse landschappen en panoramische uitzichten

Wandelroute van Rinnen naar de Kögele Hütte

Vanuit Rinnen kun je een prachtige wandelroute volgen naar de Kögele Hütte, een gezinsvriendelijk restaurant langs de Rastkopf Bahn. De gele wandelroute borden wijzen je de weg langs de Schilift Rinnen en de Rastkopfbahn. Halverwege de route kom je bij een adembenemend uitkijkpunt waar je kunt genieten van een schitterend uitzicht. Eenmaal boven op de berg wacht het gezellige restaurant Kögele Hütte, waar je kunt genieten van heerlijk eten, verfrissende drankjes en een prachtig uitzicht. De wandelroute duurt ongeveer 1 uur heen (2,25 km), 30 minuten terug (2,25 km) en heeft een totale lengte van 4,5 km. Het wordt als middelzwaar gekwalificeerd.

Kögele Hütte 1
Kögele Hütte 3
Kögele Hütte 5
Kögele Hütte 2

Wandelroute van Berwang naar Heiterwanger Hochalm

Vanuit Berwang kun je een prachtige wandelroute volgen naar de Heiterwanger Hochalm. Startend bij de skilift Sunjet leidt de gele wandelroute je langs de skiliften Sunjet, Brauni en Sonnalmbahn. De wandeling duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten heen (4 km), 45 minuten terug (4 km) en heeft een totale lengte van 8 km. De route wordt als middelzwaar geclassificeerd. Eenmaal bij de Heiterwanger Hochalm aangekomen, kun je genieten van een heerlijke maaltijd.

Als je de volledige wandeling liever niet wilt maken, kun je er ook voor kiezen om met de gondel omhoog te gaan. Houd er rekening mee dat hoewel in Berwang het dragen van een muilkorf voor honden tijdens onze reis niet verplicht was, dit in andere gebieden en landen mogelijk wel het geval is.

Heiterwanger Hochalm 3
Heiterwanger Hochalm 4
Heiterwanger Hochalm 7
Heiterwanger Hochalm 6

Wandelroute rondom de Heiterwanger See

Vanuit Rinnen bereik je binnen 15 minuten met de auto de prachtige Heiterwanger See. Dit grote meer, omringd door majestueuze bergen in het dorp Heiterwang, biedt een schitterende omgeving voor een wandeling. Bij het meer bevindt zich een informatiebord met alle relevante details. Wij hebben de wandelroute rondom de Heiterwanger See gevolgd, gemarkeerd met het groene nummer 1.

Deze wandeling duurt ongeveer 1 uur en 30 minuten en heeft een afstand van 7,6 km. Het pad is over het algemeen makkelijk begaanbaar, geschikt voor alle niveaus. Als je graag een langere wandeling wilt maken, kun je de route uitbreiden door ook langs de Plansee te wandelen, aangegeven met het groene nummer 2.

De uitgebreide wandeling langs beide meren duurt ongeveer 4 uur en 30 minuten, met een afstand van 20,5 km. Het is een prachtige kans om volop te genieten van de natuurlijke schoonheid van de regio.

Heiterwanger See 2
Heiterwanger See 1
Heiterwanger See
Heiterwanger See 3
Heiterwanger See 6
Heiterwanger See 4
Heiterwanger See
Heiterwanger See 5

Winter activiteiten in Berwang

In Berwang zijn er tijdens het winterseizoen diverse avondactiviteiten om je verblijf nog specialer te maken. Op donderdagavonden kun je van 18.00 uur tot 21.15 uur genieten van avondskiën, snowboarden en avondrodelen op de skibaan Egghof Sunjet. Als je in het bezit bent van een Top Snow Card, Tirol Regio Card of Berwang Card, is avondskiën inbegrepen bij de prijs.

Op elke dinsdagavond zorgen de skischolen van Berwang voor vermaak met een spectaculaire skishow op dezelfde skibaan, van 20.30 uur tot 21.15 uur. De show wordt afgesloten met een indrukwekkend vuurwerk. Het is een geweldige gelegenheid om te genieten van de kunsten van ervaren skiërs en een betoverende vuurwerkshow.

Mag mijn hond mee het land in?

Voordat je op reis gaat is het verstandig om te controleren of er per land bepaalde regels zijn waar je aan moet voldoen. Onderstaande eisen gelden altijd voor honden binnen de EU:

  • Een EU-dierenpaspoort.
  • Een identificatiechip. En uw hond moet geregistreerd zijn.
  • Een inenting tegen rabiës, uiterlijk 21 dagen voor vertrek, vermeld in het dierenpaspoort.
  • In sommige EU-landen mogen geen honden jonger dan 3 maanden invoeren, omdat een rabiësvaccinatie voor deze dieren nog niet zinvol is.
  • Voor Ierland, Malta en Finland is een wormenbehandeling verplicht.

Voor meer informatie klik hier.

Houdt er rekening mee dat je je ook moet houden aan de regels van alle landen waar je doorheen reist.

Duitsland:

Verplicht:Een EU-dierenpaspoort.
Verplicht:Een identificatiechip. En uw hond moet geregistreerd zijn.
Verplicht:Een inenting tegen rabiës, uiterlijk 21 dagen voor vertrek, vermeld in het dierenpaspoort (niet jonger dan 15 weken).
Verplicht bij autovakanties:Een hondengordel, een reiskennel of een hondenrek.
Bijzonderheden:Voor een verblijf langer dan 4 weken zijn de volgende hondenrassen (en kruisingen daarvan) verboden: Pittbull-Terrier, American Staffordshire Terrier, Staffordshire Bull Terrier, en Bullterrier. Voor deze rassen zijn ook speciale papieren nodig.
bron: https://www.licg.nl/invoereisen-per-land-europa/

Oostenrijk:

Verplicht:Een EU-dierenpaspoort.
Verplicht:Een identificatiechip. En uw hond moet geregistreerd zijn.
Verplicht:Een inenting tegen rabiës, uiterlijk 21 dagen voor vertrek, vermeld in het dierenpaspoort (niet jonger dan 15 weken).
Openbaar vervoer:Een hond moet aangelijnd zijn en een muilkorf is verplicht.
Bijzonderheden:Er mogen maximaal 5 honden tegelijkertijd mee naar Oostenrijk.
bron: https://www.licg.nl/invoereisen-per-land-europa/

Ga je binnenkort met je hond op vakantie?

Wanneer het tijd is voor een welverdiende vakantie, willen we er zeker van zijn dat onze trouwe viervoeters ook kunnen genieten van een onvergetelijke tijd weg van huis. Of je nu van plan bent om naar het strand te gaan, een wandeling in de bergen te maken of gewoon een roadtrip te maken, het plannen van een vakantie met je hond vereist wat extra voorbereiding. Daarom hebben we een handige vakantie checklist samengesteld om ervoor te zorgen dat je niets essentieels vergeet en je hond de tijd van zijn leven heeft. Van het verzamelen van de nodige documenten tot het inpakken van de essentiële spullen en het plannen van activiteiten, deze checklist zal je helpen om je vakantie met je hond soepel en zorgeloos te laten verlopen. Laten we samen een onvergetelijk avontuur plannen voor jou en je viervoeter!

Benieuwd naar de producten die wij gebruiken tijdens een vakantie?

Op zoek naar essentiële producten voor een zorgeloze vakantie met je trouwe viervoeter? Neem eens een kijkje in onze shop en maak van je volgende reis een onvergetelijk avontuur voor zowel jou als je hond!

Disclaimer: mijn blogs kunnen affiliate links bevatten, dit betekent dat ik een commissie ontvang als jij hier een aankoop doet. Het kost jou verder niks maar het support Four Paws On Tour. Dit maakt het mogelijk om Four Paws On Tour te laten groeien. De foto’s in dit artikel zijn eigendom van PetsPlace, MountainLodge, By Anne de Gund Potografie, BestDog en van Four Paws On Tour.

Four Paws On Tour

Deze blogs vind je misschien ook leuk

Four Paws On Tour

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *